Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Risotto z curry z kawałkami jajek

Składniki:

  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 2 selery
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki curry w proszku
  • 3 łyżki oliwy
  • 450g ryżu
  • 150 ml soku jabłkowego
  • 750 ml rosołu
  • sól
  • pieprz
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka kolendry

    Sposób wykonania:
    Jabłko pokroić w cząstki, cebulę i seler posiekać po czym wszystkie składniki razem z curry wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą i trzymać na ogniu ok. 5 minut. cały czas mieszając.
    Następnie dodać ryż i gotować ok. 2 minut na dużym ogniu.
    Po tym czasie wlać rosół i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem udekorować jajkami pokrojonymi w cząstki i pospać kolendrą.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Anna C

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *