Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka antycholesterolowa

Składniki:

  • 1/2 awokado
  • czerwony grejpfrut
  • 2 małe ziemniaki
  • jasna część pora
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżka kiełków pszenicy
  • 1/2 szklanki jogurtu
  • kilka listków sałaty
  • łyżeczka miodu
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie: 
    Ziemniaki ugotuj w łupinach, ostudź, obierz i pokrój na ósemki. Grejpfrut obierz i podziel na cząstki. Awokado obierz i pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Por pokrój na cienkie talarki. Na umytych i osuszonych liściach sałaty ułóż składniki sałatki, polej jogurtem wymieszanym z miodem i przyprawami. Posyp kiełkami pszenicy.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Janina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *