Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Racuchy z serem

Składniki:

  • 2 ½ szkl. wody
  • ¾ szkl. mąki
  • 2 ½ szkl. startego żółtego sera
  • 2 jajka
  • 3 łyżki masa
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Do wody wrzucić masło i całość zagotować, wówczas dodać mąkę i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie dodać starty ser i odstawić do ostygnięcia.
    Gdy masa ostygnie dodać jajka oraz sól i pieprz do smaku.
    Ponownie dokładnie  wymieszać i z powstałej masy smażyć racuchy na rozgrzanym oleju.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Danuta Bednarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *