Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z pomidorami i parmezanem

 

Składniki:

  • 200-300 makronu
  • 1 l mięsnego bulionu
  • 6 łyżek masła
  • 1 ½ szkl. startego parmezanu
  • ½ szkl. koncentratu pomidorowego

 

Sposób wykonania:

  1. Makaron zalać bulionem ugotować Okło 10 minut.
    Po tym czasie makaron odcedzić i przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Posypać go parmezanem i kawałkami masła oraz polać koncentratem pomidorowym.
    Całość delikatnie przemieszać.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać kilka minut.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Aneta Tota

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *