Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pszenno razowe kanapki z ogórkiem

Składniki:

  • 6 kromek białego pieczywa tostowego
  • 6 kromek ciemnego pieczywa razowego
  • 1 duży ogórek
  • masło
  • posiekany koperek
  • kolorowy mielony pieprz, sól


Sposób przyrządzenia:

Ogórka obrać, pokroić w plastry, posolić i wymieszać. Tak przygotowanego ogórka umieścić na durszlaku aby obciekł z wydzielającego się soku. Pieczywo posmarować masłem. Na białym pieczywie układać plastry ogórka, obsypać obficie posiekanym koperkiem i opruszyć pieprzem. Każdą kromkę przykryć kromką pieczywa ciemnego, przekroić po przekątnej na połowę. Oczywiście takie kanapki pozwalają na fantastyczne kombinacje z innymi dodatkami jak twaróg, żółty ser, wędzona ryba czy też wędlina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *