* Cykl – przepisy mistrzów
Składniki:
- Filet z pstrąga – 150 g
- Ananas (świeży) – 50 g (2-3 plastry)
- Cebula – 1 sztuka
- Ostra papryczka (czuszka) – 1 sztuka
- Świeża kolendra – 1 łyżka
- Mango – 25 g (ćwiartka)
- Awokado – 25 g (ćwiartka)
- Oliwa – 1 łyżka
- Kumin – 1 łyżka
- Placki tortilli – 1 sztuka
Sposób przyrządzenia:
Przed grillowaniem rybę zamarynować w kolendrze i kuminie na 15 min. Placki tortilli nakryć wilgotną ściereczką, żeby dały się formować. Pozostałe składniki pokroić w kostkę i połączyć ze sobą tworząc rodzaj owocowej salsy. Rybę zgrillować i ułożyć na placku, przykryć salsą i zawinąć tworząc kształtną sakwę. Całość grillować jeszcze około 2 min. opiekając placek ze wszystkich stron.
Autor: Piotr Małecki