Składniki:
- 400 g młodej kapusty
- 1,2 l bulionu
- 2 cebule
- marchewka
- 50 g masła
- 1 łyżeczka mąki
- 1 cytryna
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 liść laurowy
- sól
- pieprz
Składniki: 400 g wołowiny 600 g świeżej kapusty 2 l bulionu 1 cebula 1 marchewka 2 ziemniaki łyżka mąki 2 łyżki masła pieprz liść laurowy ½ szkl. śmietany sól łyżka posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania; Mięso pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym przesmażyć. W między czasie ziemianki pokroić w…
Składniki: 500 g kiszonej kapusty 1 marchewka 1 rzepa 2 cebule 1,8 l bulionu łyżka mąki 4 łyżki oleju sól pieprz ziarnisty liść laurowy ½ szkl. śmietany Sposób wykonania: Posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać poszatkowaną kapustę i dalej smażyć do miękkość kapusty. W między czasie rzepę oraz marchewkę pokroić i wrzucić do…