Składniki:
- 400 g wołowiny
- 600 g świeżej kapusty
- 2 l bulionu
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 2 ziemniaki
- łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- pieprz
- liść laurowy
- ½ szkl. śmietany
- sól
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- łyżka posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania;
Mięso pokroić w kostkę a cebulę posiekać po czym przesmażyć.
W między czasie ziemianki pokroić w kostkę, marchew w krążki a kapustę w kwadraciki.
Następnie mięso razem z warzywami przełożyć do garnka i zalać bulionem zaprawionym mąką.
Wrzucić liść laurowy oraz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Przed podaniem udekorować śmietaną i posypać natką oraz koperkiem.