Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Solianka rybno-ogórkowa

Składniki:

  • 2 kiszone ogórki
  • 3 cebule
  • 1,2 l bulionu rybnego
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki masła
  • 3 liście laurowe
  • 5 ziarenek pieprzu
  • ½ cytryny
  • oliwka
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Obrane ogórki posiekać po czym zalać je bulionem i ugotować.
    W między czasie posiekać cebulę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać koncentrat pomidorowy i trzymać jeszcze na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie przełożyć do bulionu.
    Dodać jeszcze liść laurowy, kawałki ryby ora oliwki.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do zagotowania,
    Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *