Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Pieczone papryki i cebule

Składniki: 4 czerwone papryki ½ kg czerwonych ziemniaków 1 cebula ¼ szkl. oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paski, obrane ziemniaki w 2 cm kostkę a cebule na kawałki. Całość dokładnie wymieszać dodając oliwę. Doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około…

Kapusta panierowana

Składniki: 1 kg białej kapusty 2 jajka ½ szkl. mleka 1/3 szkl. mąki 7 łyżek bułki tartej 6 łyżek masła sól ¾ szkl. śmietany Sposób wykonania: Z kapusty wyciąć głąb po czym zalać ją osoloną wodą i ugotować. Ugotowaną kapustę odcedzić a gdy ostygnie podzielić na liście, które składać po 2 i uformować z nich…