Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi

Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. posiekanych szalotek ¼ szkl. orzeszków piniowych 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę ½ kg świeżej fasolki szparagowej sól pierz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią. W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po…

Placki ziemniaczane z twarogiem

Składniki: gotowane ziemniaki 1/2 kg chudy twaróg 30 dag jajka 2 sztuki sól gałka muszkatołowa mąka 5 dag olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Ziemniaki oraz twaróg należy przepuścić przez maszynkę, dodać do nich jajka i przyprawy, wyrobić ciasto. Z ciasta należy formować placki o grubości 1 cm i smażyć je na rozgrzanym oleju z obu…