Składniki: patisony 2 kg marchew 2 sztuki chrzan 1/2 korzenia koper 1/2 łyżki ziele angielskie pieprz ziarnisty gorczyca woda 1 litr ocet 1 szklanka sól 1 łyżka cukier 2 łyżki Sposób przyrządzenia: Wodę, ocet, sól i cukier należy zagotować i przestudzić. Patisony należy umyć, osuszyć. Marchewkę wraz z chrzanem obrać i pokroić w plasterki lub…
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Kotlety Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: ziemniaki 2 kg cebula 2-3 sztuki tłuszcz 20 dag bułka tarta 20 dag mąki 10 dag suszone grzyby 8 dag jajka 5-6 sztuk sól pieprz majeranek Sposób przyrządzenia: Ziemniaki proszę dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i ugotować. Po ugotowaniu zmielić w maszynce do mielenia mięsa i przełożyć do miski. Cebulę proszę pokroić w…
Warzywa
Jarzynka
by albertos • • 0 Comments
Składniki: buraki 1 kg sól pieprz sok z cytryny mąka olej ocet Sposób przyrządzenia: Buraki należy gotować przez 1- 1,5 godziny w lekko osolonej wodzie, po czym wystudzić i obrać ze skórki. Obrane buraki należy zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wrzucić na rozgrzaną patelnię, posolić, posypać pieprzem, skropić sokiem z cytryny, później dodać łyżkę…



