Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Krem z zielonego groszku z marchewką

 

Składniki:

  • groszek 1 puszka
  • śmietana 1,5 szklanki
  • wywar z kości 2 szklanki
  • marchewka 1 sztuka
  • ogórek zielony 1/2 sztuki
  • pietruszka 1/2 sztuki
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Groszek zielony należy wyjąć z puszki i odsączyć z zalewy. Do miksera
należy wrzucić groszek, ogórka i ugotowaną wcześniej marchewkę i
pietruszkę, wszystko zmiksować na jednolitą masę, połączyć ze śmietaną,
zmiksować, następnie z gorącym, wcześniej ugotowanym wywarem na kości,
doprawić do smaku solą i pieprzem, zmiksować. Następnie krem należy
podgrzać na ogniu, podawać na ciepło.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *