Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kukurydza w śmietanie

 

Składniki:

  • 6 kolb kukurydzy
  • 1 łyżka masła
  • ¼ szkl. posiekanych szalotek
  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • kiełki

 

 

Sposób wykonania:

  1. Z kolb odciąć ziarna kukurydzy.
    Następnie na rozgrzane masło wrzucić posiekane szalotki i smażyć je około 3 minut, wówczas dodać kukurydzę oraz śmietanę.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minut.
    Na sam koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem posypać kiełkami.

     

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Julia Blicharz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *