Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Smażony seler z imbirem

Składniki: 40 dag selera korzeniowego 1 łyżka startego imbiru 2 ½ łyżki oleju arachidowego 2 łyżki sosu sojowego ½ kotki bulionu 1 łyżka sosu hoi sin 4 łyżki bulionu 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Obrany seler pokroić na zapałki po czym zalać je wodą z dodatkiem octu, odstawić na 10 minut. W między…

Szaszłyki warzywno-grzybowe

Składniki: 1 bakłażan 12 małych pieczarek 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 18 pomidorków koktajlowych 4 łyżki oliwy sok z ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Cukinię oraz bakłażana pokroić na plastry, które oprószyć solą i odstawić na 30 minut. Po tym czasie przelać je zimną wodą i nadziewać na szpatułki przeplatając pomidorkami, grzybami oraz…

Ogórkowa pasta

Składniki: 1 ogórek 1 cebula 1-2 ząbki czosnku 3 małe papryczki kawałek konserwowego imbiru łyżka oliwy sok z 1 cytryny sól szczypta cukru Sposób wykonania: Ogórka obrać, pokroić, cebulę posiekać i całość zmiksować razem z czosnkiem, papryczkami oraz imbirem. Doprawić do smaku solą, cukrem  oraz sokiem z  cytryny i wymieszać z olejem.

Marchewka z estragonem

Składniki: 1 kg marchewki 1 ½ łyżki posiekanych listków estragonu 3 łyżki masła kieliszek białego wytrawnego wina ½ szkl. śmietanki łyżeczka mąki 1-2 ząbki czosnku łyżeczka miodu  sól Sposób wykonania: Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem co jakiś…