Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Bób z boczkiem

Składniki: 4 plastry boczku 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki suszonego cząbru 600 g bobu 1 łyżka mąki sól Sposób wykonania:    Boczek zalać wodą aby cały był zakryty. Dodać cząber oraz sól i doprowadzić do wrzenia. Trzymać na małym ogniu około 45 minut. Po około 20 minut gotowania wrzucić bób i ponownie doprowadzić do wrzenia i…

Jarmuż z kiełbasą na smalcu

Składniki: 750 g mrożonego jarmużu 1 łyżka smalcu ze skwarkami 1 cebula 1 łyżeczka bulionu sól 2 łyżki płatków owsianych 2 surowe kiełbasy Sposób wykonania: Jarmuż zalać 1,5 l osolonej wody i gotować około 2 minut. W między czasie posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym smalcu, wówczas wrzucić jarmuż i nadal dusić. Następnie bulion rozpuścić w…

Ziemniaki pieczone z kminkiem

Składniki: 4 ziemniaki 2 łyżki oleju sól kminek Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone ziemianki przekroić na połówki. Następnie olej wymieszać z dodatkiem soli oraz kminku i posmarować nim przecięte połówki ziemniaków. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem pergaminowym przecięciem do góry. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut.