Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki warzywno-grzybowe

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 12 małych pieczarek
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 18 pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki oliwy
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinię oraz bakłażana pokroić na plastry, które oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
    Po tym czasie przelać je zimną wodą i nadziewać na szpatułki przeplatając pomidorkami, grzybami oraz papryką pokrojoną na kawałki.
    Następnie skropić je sokiem z cytryny i posmarować oliwą.
    Ułożyć na aluminiowej taczce i piec na ruszcie około 15minut.
    Przed podaniem oprószyć jeszcze solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *