Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Kiszona kapusta

Składniki: 5 kg kapusty 5 marchewek 10dkg soli 10 ziaren pieprzu 10 ziaren ziela angielskiego 8 listków laurowych 4 jabłka 2 łyżki kminku Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na  tarce na grubych oczkach, jabłka umyć pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne .Do miski nakładać kapustę, marchewkę ziele angielskie, pieprz, kminek,  liść laurowy sól…

Faszerowane pomidory z twarożkiem

Składniki: 25 pomidorów 2 opakowania twarożku homogenizowanego 2 jabłka 2 ogórki 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Z pomidorów ściąć czubki i wydrążyć delikatnie łyżeczką miąższ. Następnie twaróg rozetrzeć, jabłka i ogórek zetrzeć na tarce. Całość wymieszać, dodając posiekany szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Powstałą pastą napełnić wydrążone pomidory.…

Babeczki z papryką

Składniki: 6 upieczonych kruchych babeczek po 1 papryce: żółtek, czerwonej i zielonej 3 pomidory 2 filety anchois 2 ząbki czosnku 2 gałązki tymianku 6 oliwek ¼ szkl. oliwy 2 łyżki octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Papryki wstawić do  rozgrzanego piekarnika i opiec aż skórka zbrązowieje, wówczas je wyjąć, owinąć w folie aluminiową i odstawić…