Składniki:
- 2 bagietki
- 50 dag kapusty pekińskiej
- 30 dag grzybów
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 25 dag śmietany
- 3 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła
- sok z 1 cytryny
- 1 łyżka natki pietruszki
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Kapustę poszatkować po czym obgotować w osolonej wodzie, wówczas ją odcedzić i dodać do niej śmietanę.
Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu.
W między czasie na rozgrzanym oleju i maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz pokrojone grzyby, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny i wymieszać z posiekaną natką pietruszki.
Przełożyć całość d kapusty, wymieszać,.
Bagietki przekroić na pół i podpiec lekko w piekarniku.
Na podpieczone rozszyć kapuściany farsz i posypać startym serem.
Wstawić jeszcze raz do piekarnika aby ser się rozpuścił.