Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jajka zapiekane ze szparagami

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 pęczek zielonych szparagów
  • 4 łyżki gęstej śmietany
  • 3 dag masła
  • 1 pęczek kolendry
  • sól
  • pieprz
     

Sposób wykonania:

  1. Szparagi ugotować w osolonym wrzątku około 12 minut, po czym je odcedzić, przelać zimną wodą i przekroić na pół.
    Obsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu a potem zmiksować.
    Dodać śmietanę oraz kolendrę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałe puree przełożyć do 4 kokilek, do każdej wbić jajko i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210 stopni i zapiekać około 10 minut.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *