Składniki: ½ kg czerwonych buraczków 6 średnich kwaśnych jabłek 1 szklanka śmietany 1 słoiczek tartego chrzanu sok z cytryny sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Buraczki dokładnie wyszorować, umyć, ugotować, zetrzeć na tarce na małych oczkach. Jabłka umyć poobierać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W szklanym naczyniu wymieszać buraki i…
Kategoria: Warzywa
Buraki
Zapiekane buraczki w cieście
by Paweł Ratajski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków czerwonych 6jajek 6 łyżek mąki 6 łyżek masła 1 szklanka śmietany 18% szklanka startego żółtego sera Gouda sól, pieprz do smaku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Buraki umyć, ugotować i ostudzić. Pokroić w grube plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle, przełożyć do żaroodpornego natłuszczonego naczynia. Jajka ubić ze śmietaną…
Kapusta
Zapiekanka kapustą z boczkiem i kiełbasą
by Waldek Zembrzuski • • 0 Comments
Ziemniaki
Kugiel ziemniaczany z sosem pieczarkowym
by Natalia Orczyk • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków cebula 6 łyżek mąki 3 jajka 6 łyżek oleju sól pieprz majeranek Sos: 20 dag pieczarek cebula 4 dag masła 1 szkl. wody ½ szkl. śmietany sól pieprz 1 łyżka mąki maggi Sposób wykonania: Ziemniaki zetrzeć razem z cebulą po czym dodać make oraz wbić jjka. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do…



