Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekane buraczki w cieście

Składniki:

  • 1 kg buraków czerwonych
  • 6jajek
  • 6 łyżek mąki
  • 6 łyżek masła
  • 1 szklanka śmietany 18%
  • szklanka startego żółtego sera Gouda
  • sól, pieprz do smaku
  • sok z cytryny

    Sposób przyrządzenia:
    Buraki umyć, ugotować i ostudzić. Pokroić w grube plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć na maśle, przełożyć do żaroodpornego natłuszczonego naczynia. Jajka ubić ze śmietaną dodać sok z cytryny i przyprawić solą i pieprzem do smaku. Zalać  buraczki i posypać startym żółtym serem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 25-30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *