Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Słodkie żeberka

 

Składniki:

  • ½ kg żeberek
  • 6 łyżek Brendy
  • 5 łyżek płynnego miodu
  • ½ szklanki oleju
  • łyżki jasnego sosu sojowego
  • garść ziół, oregano, lubczyk, rozmaryn, tymianek, imbir
  • sól, pieprz do smaku

 

 

Sposób przyrządzenia:
Do płynnego miodu dodajemy zioła, oregano, lubczyk, rozmaryn, tymianek, świeży imbir i dokładnie mieszamy. Żeberka kroimy na porcje. Z Brendy i sosu sojowego robimy sos i zanurzmy pojedyncze porcje żeberek. Wstawiamy do lodówki na około 3 godziny. Smarujemy miodem z przyprawami. Pieczemy w piekarniku lub na grillu 10 minut z każdej strony. Podajemy z ulubioną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *