Składniki: 2 kalafiory 3 jajka cebula bułka tarta sól pieprz tłuszcz Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości po czym go odsączyć i rozdrobnić widelcem. Następnie wbić do niego jajka, dodać posiekaną cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Z…
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Kapuściany kociołek
by Aneta Bargieł • • 0 Comments
Składniki: 1 główka kapusty 1 puszka groszku 1 mały przecier pomidorowy 1 cebula 25 dag mielonego mięsa 2 łyżki oleju Vegeta mielona papryka Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia i ugotować W między czasie cebulę oraz mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać…
Warzywa
Kotleciki marchewkowe
by Ewa Budziszewska • • 0 Comments
Składniki: 4 marchewki 1 szkl. płatków owsianych sól pieprz curry majeranek bułka tarta olej Sposób wykonania: Marchewki ugotować po czym je obrać i rozgnieść. Następnie płatki owsiane zalać wodą i również ugotować i wymieszać z marchewką. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Jeśli masa wyjdzie za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Z powstałej masy formować…
Ziemniaki
Gofry ziemniaczane
by Aleksandra Olbryś • • 0 Comments
Warzywa
Jeż z koreczków
by Tomek Karaszewski • • 0 Comments
Składniki: kapusta kabanos ser żółty ogórki konserwowe czerwona papryka żółta papryka folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Kapustę przekroić na pół i owinąć folią aluminiową. Następnie kabanos, ser, ogórki, papryki pokroić w kostkę. Wbijać je na przemian na wykałaczki, które wbić do kapusty, formując igły jeża.