Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Kotlety z kalafiora

Składniki: 2 kalafiory 3 jajka cebula bułka tarta sól pieprz tłuszcz   Sposób wykonania: Kalafiora zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości po czym go odsączyć i rozdrobnić widelcem. Następnie wbić do niego jajka, dodać posiekaną cebulę, dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Gdyby masa wyszła za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Z…

Kapuściany kociołek

Składniki: 1 główka kapusty 1 puszka groszku 1 mały przecier pomidorowy 1 cebula 25 dag mielonego mięsa 2 łyżki oleju Vegeta mielona papryka Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać osoloną wodą i doprowadzić do wrzenia i ugotować W między czasie cebulę oraz mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju po czym dodać…

Kotleciki marchewkowe

Składniki: 4 marchewki 1 szkl. płatków owsianych sól pieprz curry majeranek bułka tarta olej Sposób wykonania: Marchewki ugotować po czym je obrać i rozgnieść. Następnie płatki owsiane zalać wodą i również ugotować i wymieszać z marchewką. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Jeśli masa wyjdzie za rzadka dodać odrobinę bułki tartej. Z powstałej masy formować…

Jeż z koreczków

Składniki: kapusta kabanos ser żółty ogórki konserwowe czerwona papryka żółta papryka folia aluminiowa wykałaczki Sposób wykonania: Kapustę przekroić na pół i owinąć folią aluminiową. Następnie kabanos, ser, ogórki, papryki pokroić w kostkę. Wbijać je na przemian na wykałaczki, które wbić do kapusty, formując igły jeża.