Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Ziemniaki smażone w cieście

Składniki: 500 g ziemniaków 2 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej odrobina mleka olej ½ łyżeczki soli Sposób wykonania: Do mąki wbić żółtka, wymieszać i dodać białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, delikatnie połączyć. Następnie obrane ziemniaki pokroić w plastry, które gotować w osolonej wodzie około 1 minuty. Odcedzić je a potem maczać…

Pyzy z mięsem Patrycji

Składniki: 7 ugotowanych ziemniaków 1 cebula 1 jajko 1 szkl. mąki ziemniaczanej 0,5 szkl. mąki czosnek granulowany Sposób wykonania: Ugotowane ziemianki zemleć w maszynce. Potem zemleć również mięso i dodać do niego posiekaną i podsmażoną cebulkę. Doprawić granulowanym czosnkiem. Natomiast do ziemniaczanej masy wbić jajko i dodać 1obie mąki. Formować kulki, które faszerować mięsnym farszem.…

Ziemniaczane pulpety z mięsnym farszem

Składniki: 5 kg ziemniaków surowych 1,5 kg ziemniaków ugotowanych 2 łyżeczki soli Farsz: 700 g mielonego mięsa wieprzowego sól pieprz majeranek 1 łyżka maggi Sposób wykonania: Ugotowane i surowe ziemniaki zemleć w maszynce po czym doprawić do smaku solą. Z powstałej masy uformować placuszki. Następnie mięso doprawić do smaku solą, pieprze ,majerankiem i maggi i…

Brokuły w cieście

Składniki: 1 brokuł 100 g mąki 1 jajko 125 ml mleka bułka tarta sól pieprz oliwa 2 łyżki majonezu 4 łyżki ketchupu sól czosnkowa Sposób wykonania: Brokuły podzielić na rózeczki. Następnie mąkę, jajko oraz mleko wymieszać ze sobą aby powstało gęste ciasto, które doprawić do smaku solą oraz pieprzem. W powstałym cieście maczać różyczki brokułu…