Składniki: 6 ziemniaków ćwiartka białej kapusty por 125 ml mleka ćwiartka masła mąka olej Sposób wykonania: Ziemniaki pokroić w kostkę po czym je ugotować. W między czasie kapustę poszatkować i również ugotować. Następnie na rozgrzane masło wrzucić pokrojonego pora i lekko dusić na małym ogniu po czym dodać ziemniaki oraz kapustę. Całość dokładnie wymieszać i…
Kategoria: Warzywa
Warzywa
Marchewka z czosnkiem
by Patrycja Łazowska • • 0 Comments
Kapusta
Placki z kiszonej kapusty
by Irena Sobczuk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg kapusty kiszonej ugotowanej 2 cebule sól pieprz kminek Ciasto: 2 szkl. mąki 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jajka szczypta soli olej Sposób wykonania: Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wymieszać po czym dodać posiekaną cebulę oraz kapustę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą , pieprzem oraz…
Ziemniaki
Rumiane ziemniaczki
by Karol Widomski • • 0 Comments
Składniki: 8 ziemniaków 2 cebule olej papryka bazylia oregano majeranek sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki pokroić na talarki, które ułożyć na blasze wysmarowanej olejem. Cebulę pokroić na talarki i posypać nimi ziemniaki. Oprószyć całość przyprawami i ponownie ułożyć talarki ziemniaków i tak do skoczenia składników. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec, aż…
Szpinak
Kluseczki szpinakowe
by Kamila Ziemski • • 0 Comments
Składniki: op. mrożonego szpinaku 30 dag twarogu 2 jajka 1 szkl. mąki sól oliwa start żółty ser ketchup Sposób wykonania: Szpinak rozmrozić po czym dodać do niego rozgnieciony twaróg, jajka oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Gdyby ciasto wszyło za rzadkie dodać jeszcze odrobinę mąki. Następnie wodę doprowadzić do wrzenia z…