Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Kabaczek nadziewany krewetkami

Składniki: 1 kabaczek 40 dag mrożonych krewetek 5 cebul 2 ząbki czosnku ¾ szkl. oleju ½ łyżeczki chili łyżeczka pasty anchois sól pieprz Sposób wykonania: Kabaczka obrać i przekroić wzdłuż na pół po czym wydrążyć gniazda nasienne. Następnie posiekaną cebulę, czosnek i krewetki wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem i przesmażyć. Po ok. 5 minutach…

Ziemniaki z rzodkiewkowym purre

Składniki: 1 kg ziemniaków 500 g rzodkiewki ¾ szkl. śmietany 6 łyżek masła sól łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Obrane ziemianki zalać osoloną wodą i ugotować do miękkości. W między czasie rzodkiewkę zetrzeć na tarce po czym dodać do niej śmietanę oraz posiekany koperek. Doprawić do smaku solą. Następnie ziemniaki odcedzić, przełożyć do salaterki i…

Marchewkowe racuchy

Składniki: 5 marchewek 2 jajka ½ – ¼ szkl. mąki 200 g tłuszczu Sposób wykonania: Marchewki zetrzeć na tarce po czym wbić do niej 2 jajka i dodać mąkę, tyle aby masa była gęsta. Wszystko dokładnie wymieszać ze sobą. Z powstałej masy smażyć racuchy na rozgrzanym tłuszczu.

Ziemniaki faszerowane parmezanem

Składniki: 10 ziemniaków sól Farsz: 3 łyżki masła 10 łyżek startego parmezanu Sposób wykonania:  Ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować na półmiękko. Następnie ziemniaki odcedzić i ściąć z nich czubki po czym wydrążyć. Do wydrążonego miąższu z ziemniaków dodać masło oraz parmezan, dokładnie wymieszać i napełnić wydrążone ziemniaki. Przykryć odciętymi wierzchami i przełożyć o naczynia…