
Składniki:
• 2 pęczki szparagów
• 250 g makaronu demelli
• 4 łyżki masła
• sok i skórka z 2 cytryn
• ½ szkl. bulionu warzywnego
• sól
• pieprz
• starty parmezan

Składniki: 2 szkl. świeżego wyłuskanego groszku ½ łyżeczki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki posiekanych świeżych liści mięty sól pieprz Sposób wykonania; Do groszku wsypać cukier i gotować go około 5 minut na wolnym ogniu. Gdy groszek będzie miękki należy go odsączyć i wymieszać razem z masłem i mięta. Doprawić jeszcze do smaku solą oraz…
Składniki: 1 cebula 2 łyżki oliwy z oliwek ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki 3 ząbki czosnku 700 g ziemniaków 1 łyżeczki soli pieprz Sposób wykonania: Cebulę razem z czosnkiem, pietruszką i oliwą zmiksować aby powstało gładkie puree. Następnie obrane ziemianki pokroić w centymetrowe plasterki i wymieszać z cebulowo-pietruszkowym puree. Doprawić jeszcze do smaku solą i…