Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pieczone ziemniaki z cebulą i czosnkiem

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • 700 g ziemniaków
  • 1 łyżeczki soli
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cebulę razem z czosnkiem, pietruszką i oliwą zmiksować aby powstało gładkie puree.
    Następnie obrane ziemianki pokroić w centymetrowe plasterki i wymieszać z cebulowo-pietruszkowym  puree.
    Doprawić jeszcze do smaku solą i zawinąć w folie aluminiową, zawijając po 2 plastry ziemniaków.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 45 minut do miękkości ziemniaków.
    Przed podaniem oprószyć jeszcze pieprzem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Katarzyna Jaworska

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *