Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka z ziemniaków i rzepy

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1200 g ziemniaków
  • 1 kg. rzepy
  • 4 szkl. gęstej śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Ziemniaki obrać i pokroić w 1 cm kostkę, rzepy również obrać i pokroić w kostkę po czym przełożyć je razem z ziemniakami do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem oraz czosnkiem.
    Następnie śmietanę podgrzać, doprawić ją solą oraz pieprzem i zalać nią warzywa.
    Przykryć naczynie folia aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni na 20 minut.
    Sos z góry powinien się przyrumienić.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Mariola Serwatka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *