Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Karczochy z masłem cytrynowym

 

Składniki:

  • 4 karczochy
  • 4 cytryny
  • 2 łyżki całych nasion kolendry
  • 2 łyżki soli
  • 250 g niesolonego masła

 

 

Sposób wykonania:

  1. 5 litrów wody zagotować, wówczas wcisnąć do niej sok z 3 cytryn, nasiona kolendry oraz sól.
    Trzymać na ogniu około 5 minut.
    Po tym czasie włożyć karczochy pokrojone na 5 cm kawałki i gotować kolejne 15 minut.
    W między czasie roztopić masło po czym wymieszać go z sokiem z pozostałej cytryny.
    Ugotowane karczochy podawać z masłem cytrynowym.

     

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Alicja Bugaj

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *