Składniki:
- 400 g filetów śledziowych
- 500 ml mleka
- 8 jajek
- 100 ml majonezu
- 1 pęczek szczypiorku1 cebula
- pieprz
Składniki: 60 dag śledzi ¾ szkl. mleka 2 łyżki jogurtu naturalnego łyżka musztardy cebula natka pietruszki ½ szkl. oleju ikra i mlecz śledzi sól Sposób wykonania: Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 2 godziny. W między czasie mlecz z ikrą rozetrzeć, dodać jogurt, musztardę, posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać. Następnie filety osuszyć…
Składniki: 8 świeżych śledzi 4 jajka 6 łyżek mąki 1 szkl. białego wina 5 łyżek oleju 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Śledzie oprószyć solą oraz pieprzem po czym obtoczyć je w mące. Następnie wino wymieszać z jajkami, posiekaną natką pietruszki oraz mąką Śledzie zanurzać w powstałym cieście i smażyć je na…
Składniki: 50 dag śledzi 200 ml wody 2-3 goździki 1 listek laurowy 3-4 ziarenka ziela angielskiego 3-4 ziarenka pieprzu szczypta cukru 200 ml wytrawnego białego wina 5 dag rodzynek 3 cebule natka pietruszki Sposób wykonania: Śledzie zalać wodą i odstawić aby namokły po czym pokroić je na kawałki. W między czasie wodę z dodatkiem przypraw…