Składniki:
- 1 filetów śledziowych
- 1 kg cebuli
- 3 dag grzybów suszonych
- 1 niewielki konserwowy ogórek
- 2 wędzone szproty
- 1 szkl. sosu pomidorowego
- 1 łyżka oleju
- pieprz
- garść posiekanej zieleniny
Składniki: 1 filet śledziowy 1 kromka chleba tostowego 1 cebula 1 jabłko pieprz 2 łyżki octu 3 łyżki oleju 1 jajko ugotowane na twardo garść posiekanej zieleniny: pietruszka, koperek itp. Sposób wykonania: Obrane jabłko i cebulę pokroić w kostkę po czym śledzia, namoczoną kromkę, jabłko oraz cebulę zemleć w maszynce, wówczas dodać olej, ocet. Całość…
Składniki: 60 dag filetów śledziowych 2-3 cebule 2-3 łyżki oleju 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 1 łyżeczka musztardy mielona ostra papryka pieprz garść posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Koncentrat wymieszać z musztardą po czym nie przerywając mieszana dodawać stopniowo olej, doprawić do smaku solą. Następnie śledzi i cebulę pokroić w drobną kostkę a jajko…
Składniki: 50 dag filetów śledziowych 50 dag cebuli 1 szkl. oliwy 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 10 dag rodzynek sok z 1 cytryny kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu 4-5 goździków cynamon mielony imbir Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na ½ szkl. oliwy, wówczas dodać koncentrat pomidorowy, pieprz, goździki, ziele, sok z cytryny oraz rodzynki.…