Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w pomidorowym sosie z jajem

Składniki:

  • 60 dag filetów śledziowych
  • 2-3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • mielona ostra papryka
  • pieprz
  • garść posiekanej natki pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Koncentrat wymieszać z musztardą po czym nie przerywając mieszana dodawać stopniowo olej, doprawić do smaku solą.
    Następnie śledzi i cebulę pokroić w drobną kostkę a jajko posiekać.
    Śledzie z cebulą ułożyć w salaterce, zalać sosem i posypać jajkiem oraz natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Martynę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *