Składniki: 2 wypatroszone makrele 2 wypatroszone pstrągi kilka gałązek estragonu kilka gałązek natki pietruszki 4 listki laurowe 8 łyżek oliwy 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 2 cytryny Sposób wykonania: Ryby oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem po czym wstawić do lodówki na ok. 10 min. W między czasie sparzoną cytrynę pokroić na cząstki,…
Kategoria: Pstrąg
Pstrąg
Pstrąg w orzechowym sosie z cebulką
by Podkomorza • • 0 Comments
Pstrąg
Pstrągi w winogronach
by Weronika P • • 0 Comments
Składniki: 4 pstrągi 4 łyżki soku z cytryny 20 dag jasnych winogron ½ szkl. bulionu z kostki ½ szkl. białego wytrawnego wina 1 szklanka śmietany 2 łyżki mąki 5 dag płatków migdałowych 4 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczone ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć pstrągi w mące…
Pstrąg
Pstrągi w sosie kminkowym
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: • 4 pstrągi • 2 cebule • 1-2 ząbki czosnku • łyżka mielonego kminku • ½ szkl. białego wytrawnego wina • ½ szkl. przegotowanej wody • sok i starta skórka z 1cytryny • ½ cytryny pokrojonej na plasterki • 3 łyżki posiekanej pietruszki • 3 łyżki oliwy • łyżka masła Sposób wykonania: Pstrągi oprószyć…
Pstrąg
Klopsy z pstrąga w orzechach
by Podkomorza • • 0 Comments
Składniki: • 1 kg filetów z pstrąga • 1 szkl. tartej bułki • 1 szkl. oleju • 2-3 jajka • sól • pieprz • 1-2 ząbki czosnku • 2 łyżki octu winnego • ½ szkl. białego wytrawnego wina • łyżeczka miodu • 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Filety z pstrąga posiekać, wbić 2…