Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pstrągi w sosie kminkowym

Składniki:
• 4 pstrągi
• 2 cebule
• 1-2 ząbki czosnku
• łyżka mielonego kminku
• ½ szkl. białego wytrawnego wina
• ½ szkl. przegotowanej wody
• sok i starta skórka z 1cytryny
• ½ cytryny pokrojonej na plasterki
• 3 łyżki posiekanej pietruszki
• 3 łyżki oliwy
• łyżka masła

Sposób wykonania:
Pstrągi oprószyć solą oraz pieprzem po czym usmażyć na rozgrzanym oleju.
W między czasie posiekać cebule i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać roztarty czosnek, posiekaną natkę pietruszki, wino oraz wodę.
Całość dokładnie wymieszać, doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać kminek i trzymać na bardzo małym ogniu pod przykryciem ok. 10 min, wówczas całość zmiksować i wymieszać z sokiem i skórką z cytryny.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i całość przetrzeć rzez sito.
Pstrągi przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą, polać sosem, wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać kilka minut.
Przed podaniem udekorować plasterkami cytryny.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *