Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Soczysty schab wieprzowy ze śliwakmi

Składniki:
• 1 ½ kg wieprzowiny bez kości
• 2-3 listki laurowe
• 20 ziarenek jałowca
• 20 ziarenek pieprzu
• 300 g suszonych śliwek
• 1 szkl. białego wytrawnego wina
• 1 łyżka soku z cytryny
• ¼ łyżeczki starej skórki z cytryny
• 2 łyżki tłuszczu
• 1 łyżka oleju
• ¼ łyżeczki mielonego cynamonu
• ¼ łyżeczki cukru
• ¼ łyżeczki jałowca
• 1 łyżka przesianej bułki tartej
• 1 łyżka suchego czarnego chleba
• sól

Sposób wykonania:
Mięso wygnieść ręką, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą oraz jałowcem i owinąć mięso w folie aluminiową, wstawić na 2-3 godz. do lodówki.
W między czasie śliwki zalać niewielką ilością wody, zagotować po czym wydrylować.
Następnie mięso odwinąć z foli i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas przełożyć mięso do ronda, dodać ziarenka pieprzu, jałowca, skórkę z cytryny, pokruszone listki laurowe oraz śliwki.
Całość polać częścią wywaru ze śliwek oraz stopionym tłuszczem i wstawić pod przykryciem do rozgrzanego piekarnika, w trackie pieczenia skrapiając resztą wywaru.
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć go a do sosu dodać bułkę tartą, chleb, cukier, cynamon oraz wino.
Całość wymieszać, doprowadzić do zagotowania i przetrzeć przez sito.
Mięso pokroić na plastry po czym ułożyć w naczyniu żaroodpornym , zalać sosem i wstawić na kilka minut do rozgrzanego piekarnia.
Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *