Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kotlety schabowe schowane w białej kapuście

Składniki:

  • 4 schabowe kotlety z kością
  • łyżka posiekanych listków szałwii
  • mała główka białej kapusty
  • ½ szkl. gęstej śmietany
  • 2 łyżki masła
  • ½ szkl. białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • ćwierć łyżeczki suszonej szałwii
  • łyżka smalcu

    Sposób wykonania:
    Kotlety rozbić lekko tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem oraz szałwią.
    Następnie kapustę gotować w lekko osolonym wrzątku ok. 5-6 min po czym odcedzić, przelać zimną wodą i poszatkować, wówczas przełożyć ją do rondla, oprószyć solą, pieprzem i wlać śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 30 min. co jakiś czas mieszając.
    W między czasie usmażyć kotlety na rozgrzanym smalcu po czym je wyjąć a na patelnie wrzucić listki szałwii oraz wlać wino, doprowadzić do zagotowania i wlać do kapusty, wymieszać.
    Część kapusty rozłożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na niej ułożyć kotlety i przykryć je resztą kapusty.
    Całość posypać jeszcze startym serem oraz grudkami masła.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 40 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *