Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Karp

Karp z pieca

Składniki: 1 sprawiony karp sól 500 g ziemniaków 1 pęczek cebulki ½ łyżeczki słodkiej papryki w  proszku 150 g śmietany 20% 20 g masła masło do formy Sposób wykonania: Karpia pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą. Następnie ziemniaki pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na nich ułożyć krążki cebulki,…

Karp w sosie miodowym w migdałach

Składniki: karp włoszczyzna sól ½ szkl. miodu 2 łyżki octu łyżka migdałów w płatkach łyżka rodzynek Sposób wykonania: Karpia podzielić na dzwonka a głowy, płetwy oraz włoszczyznę wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować bulion. Doprawić do smaku solą i wrzucić dzwonka karpia. Trzymamy na ogniu około 15 minut. W między czasie w rondelku podgrzewać…

Smażony karp w cytrynie

Składniki: 1 karp 1 cytryna kilka ząbków czosnku pieprz vegeta sól jajka mąka bułka tarta masło oliwa z oliwek Sposób wykonania: Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, który oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. Po tym czasie opłukać je z soli i obłożyć plasterkami cytryny. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia cytrynę usunąć…

Filet z karpia z pieczonymi ziemniakami

Składniki: 1 kg podzielonego na porcje filetu z karpia lub łososia 1 kg małych, młodych ziemniaków 4 obrane ząbki czosnku mąka olej, masło sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w osolonej wodzie. W międzyczasie przyprawione filety rybne obtoczyć w mące, obrumienić na gorącym oleju. Ugotowane ziemniaki wymieszać z łyżką masła, dodać…

Karp w krążkami panierowanej cebuli

Składniki: 50 dkg podzielonego na porcje fileta z karpia lub łososia 50 dkg pokrojonej w grube plastry cebuli 50 dkg  pokrojonych w plastry, ugotowanych ziemniaków mąka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Podzielone na pierścienie plastry cebuli przyprawić, obtoczyć w mące, smażyć w głębokim oleju aż się ładnie zarumienią, obsączyć z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym,…