Składniki: 600 g polędwiczek drobiowych 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki przyprawy uniwersalnej 2 jajka 1/3 szkl. oleju sos słodko -kwaśny Sposób wykonania: Polędwiczki pokroić na mniejsze kawałki. Następnie mąkę wymieszać z przyprawą po czym maczać w niej mięso a następnie zanurzać go w lekko roztrzepanym jajku. Smażyć kurczaka na rozgrzanym oleju około 4-5 minut.…
Kategoria: Mięsa
Wołowina
Klopsiki po włosku
by Marek Czerwonka • • 0 Comments
Szynka
Szynka glazurowana
by Zosia Woźny • • 0 Comments
Drób
Szaszłyk drobiowy octem balsamicznym glazurowany
by Dorota Świtała • • 0 Comments
Cielęcina
Panierowana wątróbka cielęca
by Oliwia Gałecka • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg wątróbki cielęcej 4 łyżki mąki 1-2 jajka ½ szklanki tartej bułki pieprz sól olej Sposób przyrządzenia: Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z błon i żył, pokroić w plastry o grubości 2 cm. Plastry wątróbki przyprawić, obtoczyć w mące, skłóconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej, smażyć panierowane plastry wątroby na złoty…





