Składniki: 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 4 medaliony wieprzowe 2 pęczki szparagów 1 łyżka oliwy 2 łyżki soku z cytryny Sposób wykonania: Miód wymieszać z musztardą, oliwą, sokiem z cytryny, natką pietruszki, szczypiorkiem oraz…
Kategoria: Mięsa
Baranina
Jagnięcina zawijana w chlebku
by Kalina Smolarek • • 0 Comments
Składniki: 400 g filetowanej jagnięciny przyprawa wyrywna 2 łyżki oleju 4 kromki chleba libańskiego 2/3 szkl. humusu 2 szkl. rozdrobnionej sałaty 2 pomidory 1 czerwona cebula 1 ogórek ostry sos chili Sposób wykonania: Filety oprószyć przyprawą warzywną po czym smażyć je na rozgrzanym oleju po czym zdjąć je z ognia i pokroić w paseczki. Następnie…
Baranina
Panierowane kotlety jagnięce
by Barbara Szpak • • 0 Comments
Składniki: 8 kotletów jagnięcych 1 łyżka przyprawy cytrynowo- pieprzowej 2 jajka 1 szkl. bułki tartej ¼ szkl. oleju Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić po czym oprószyć je przyprawą cytrynową. Następnie zanurzyć je w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanym oleju, około3 minut z każdej strony.
Wołowina
Stek wołowy Krzysztofa
by Krzysztof Morawiec • • 0 Comments
Wołowina
Pikantna wołowina z papryką
by Kornelia Świder • • 0 Comments
Składniki: 750 g polędwicy wołowej 1 zielona papryka 1 żółta papryka 2 łyżki oliwy 2 łyżeczki przyprawy cajun 8 szpikulców bambusowych Sposób wykonania: Szpikulce bambusowe zalać wodą i odstawić na 30 minut. W między czasie mięci pokroić na 2 cm plastry a papryki na 2 cm kawałki. Następnie nadziewać całość na przemian na szpikulce. Szaszłyki…

