Składniki: ¼ szkl. oliwy 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki ziół włoskich 2 łyżki soku z cytryny 4 steki jagnięce Sałatka z fasolą 200 g fasolki szparagowej 200 g fasolki lima 250 g pomidorów 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny rukola Sposób wykonania: Oliwę wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, sokiem z cytryny oraz ziołami włoskimi.…
Kategoria: Mięsa
Wołowina
Wołowina z brokułami i migdałami
by Henryk Rodak • • 0 Comments
Składniki: 400 g makaronu hokkien 1/3 sparzonych migdałów 2 łyżki oleju arachidowego 500 g wołowiny krzyżowej 1 cebula 1/3 szkl. sosu sojowego podsmażonego z odrobiną miodu i czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 czerwona papryka 1 różyczka brokułu chińskiego 1 puszka mini kolb kukurydzy Sposób przyrządzenia: Makaron zalać gorąca woda i odstawić na 2…
Wołowina
Befsztyk w sosie balsamicznym
by Robert Grela • • 0 Comments
Wołowina
Zrolowany rumsztyk
by Marlena Pelc • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki maki pszennej 1 łyżka przypraw do steków 500 g rumsztyku wołowego 1/3 szkl. oleju 4 placki chleba lavash 1 marchew 1 ogórek ½ szkl. startego sera 1 szkl. poszatkowanej sałaty butelka sosy barbecue Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z przyprawą do steków po czym obtoczyć w niej mięso. Smażyć na rozgrzanym olej. Następnie…
Cielęcina
Cielęcina w panierce ziołowej
by Jan Mączka • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl. bułki tartej 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka liści szałwii 2 łyżeczki czosnku granulowanego 2 łyżeczki soli ziołowej 4 kotlety cielęce ¼ szkl. mąki pszennej 2 jajka 1/3 szkl. oleju 1 cytryna Sposób wykonania: Bułkę tartą wymieszać z czosnkiem, solą ziołowa oraz szałwią. Następnie mięso oprószyć mąką, potem zanurzać w roztrzepanym jajku…

