Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wątróbka zapiekana z jabłkiem i śliwkami

Składniki: 50 dag wątróbek kurzych 1 cebula 10 węgierek duże jabłko sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbkę ułożyć w naczyniu żaroodpornym po czym rozłożyć na niej obrane jabłka pokrojone w cząstki i śliwki przekrojone na pół, pozbawione pestek. Następnie oprószyć całość majerankiem oraz kminkiem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni i zapiekać ok. 30…

Kotlety w chrupiącej panierce

Składniki: 4 kotlety schabowe jajko warzywko słodka papryka chrupki kukurydziane 2 łyżki majonezu olej do pieczenia czosnek granulowa Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć je warzywkiem , wówczas obtoczyć je w chrupkach. Następnie jajko roztrzepać razem z majonezem, papryką oraz rozgniecionym czosnkiem, obtoczyć w nim kotlety i ponownie w chrupkach. Gotowe kolety…

Ruloniki ze schabu z warzywami

Składniki: 4 plastry schabu 1 mała cukinia po pół papryki czerwonej i żółtej gałązka selera naciowego 50 ml słodkiej śmietany łyżka niezmielonego pieprzu (najlepiej kolorowego) oregano sól pieprz łyżeczka przyprawy do kurczaka kamis oliwa woda Sposób wykonania: Plastry schabu rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je przyprawami. Następnie obrać warzywa i pokroić na mniejsze kawałki,…

Sznycle pasterskie

Składniki: 50 dag szynki wieprzowej bez kości 2 jajka 3 kwaszone ogórki 2 łyżki mąki 1/4 szklanki oleju 4 łyżki tartej bułki łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Szynkę pokroić na plastry, które rozbić lekko tłuczkiem, skropić odrobiną wody i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie ułożyć na plastrach szynki plasterki ogórka, po czym zrolować i…