Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wołowe pulpeciki z pomidorami

Składniki: 15 dag mięsa mielonego 1 jajko ¼ łyżeczki soli 2 łyżki posiekanej cebuli 4 łyżki otrębów pszennych 1 łyżka oleju pieprz 2 cebule mała puszka pomidorów 15 dag mrożonego groszku 2 łyżki posiekanej pietruszki szczypta majeranku łyżka masła Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebule, otręby, olej oraz sól i pieprz do…

Wołowina duszona z warzywami

Składniki: 1,5 kg mięsa wołowego 3 marchewki pietruszka kawałek selera 2 cebule garść fasoli szparagowej olej łyżka masła 1 szkl. czerwonego wytrawnego wina ziele angielskie sól pieprz Sposób wykonania: Mięso zbić tłuczkiem po czym oprószyć solą i odstawić na 2 godziny. W między czasie obrane jarzyny pokroić w plastry i połowę z nich ułożyć na…

Cielęcina w śmietanie

Składniki: 1,2 kg cielęciny ½ szkl. bułki tartej 9 łyżek masła 1 cebula 1 szkl. śmietany koperek sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę wstawić do rozgrzanego piekarnika i  upiec po czym pokroić ją w cienkie plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać posiekana cebule, sos z pieczeni oraz śmietanę. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania.…

Zrazy wieprzowe z pastą pomidorową

Składniki: 500 g wieprzowiny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 główka czosnku tłuszcz łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić drewnianym tłuczkiem. Następnie posypać je solą oraz pieprzem. Koncentrat pomidorowy lekko podsmażyć, wówczas dodać do niego posiekany czosnek oraz natkę pietruszki. Powstałą pasta smarować każdy płat mięsa, zwinąć w…