Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Wołowe pulpeciki z pomidorami

Składniki:

  • 15 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • ¼ łyżeczki soli
  • 2 łyżki posiekanej cebuli
  • 4 łyżki otrębów pszennych
  • 1 łyżka oleju
  • pieprz
  • 2 cebule
  • mała puszka pomidorów
  • 15 dag mrożonego groszku
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • szczypta majeranku
  • łyżka masła

    Sposób wykonania:
    Do mięsa wbić jajko, dodać posiekaną cebule, otręby, olej oraz sól i pieprz do smaku.
    Całość dokładnie wyrobić i uformować z masy małe kulki.
    Następnie posiekaną cebule zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pomidory, układając miedzy nimi pulpeciki.
    Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 8 minut po czym wrzucić groszek i dusić jeszcze 7 minut.
    Doprawić do smaku i posypać majerankiem oraz pietruszką

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *