Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Cielęcina z pieprzem

Składniki: 70 dag cielęciny ¼ kostki maska 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe sól 2 łyżki marynowanego pieprzu cytryna główka Salty łyżka oliwy Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą po czym obsmażyć na rozgrzanym maśle. W między czasie do ½ l wody wrzucić liści e laurowe, ziele angielskie oraz szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia,…

Schab długo marynowany

Składniki: ½ kg schabu łyżka soli łyżka cukru ½ łyżki pieprzu Sposób wykonania: Do rękawa foliowego wsypać cukier, pieprz oraz sól. Wymieszać potrząsając workiem po czym włożyć mięso i jeszcze raz poruszać aby mięso równomiernie okryło się przyprawami. Wstawić do lodówki na 4 dni. Każdego dnia przewracać worek aby powstały sok równomiernie zamarynował mięso. Po…

Polędwiczki w sosie śliwkowo-orzechowym

Składniki: 3 polędwiczki wieprzowe 4 łyżki masła 100 g orzechów nerkowca 50 g orzechów laskowych natka pietruszki czosnek zioła 100 ml oliwy 100g suszonych śliwek 100 ml słodkiego ciemnego piwa Sposób wykonania: Polędwiczki oprószyć solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi, tymiankiem oraz natrzeć czosnkiem po czym obsmażyć an rozgrzanym maśle. W między czasie na suchej patelni uprażyć…

Żeberka w sosie miodowym

Składniki: 1,5 kg żeberek Marynata: 4 łyżki ketchupu 3 łyżki miodu gryczanego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku ½ papryczki chili 2 łyżki ostrej musztardy sok z ½ pomarańczy sok z /2 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie żeberka oprószyć…