Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Kieszonki drobiowe z pomarańczą

Składniki: 4 filety kurczaka 4 plastry żółtego sera sól Marynata: sok i starta skórka z 1 pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny 7 łyżek oleju mielona czerwona papryka Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie piersi kurczaka lekko rozbić i naciąć w nich kieszonki, które napełnić marynatą. Wstawić do lodówki na…

Karkówka na słodko-kwaśno

Składniki: 1 kg karkówki 1 op. suszonych śliwek 1 op. moreli 1 słoik sosu słodko-kwaśnego 1 słoik sosu meksykańskiego ½ szkl. wody przyprawa do karkówki sól pieprz Sposób wykonania: Karkówkę pokroić w plastry, które oprószyć solą, pieprzem oraz przyprawą do karkówki. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym przekładając…

Pieczeń z żółtym serem

Składniki: 1 kg mielonego mięsa 3 jajka ½ pęczka koperku natka pietruszki szczypiorek 300 g żółtego sera bułka tarta sól pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jaja i dodać bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Następnie rozsmarować masę mięsna na papierze do pieczenia posmarowanym olejem. Seler zetrzeć na tarce a zieleninę posiekać.…

Wątróbka w białym winie

Składniki: cebula 30 dag wątróbek drobiowych 3 łyżki masła 8 kromek bułki 3 łyżki oliwy ¼ szkl. białego wina sól pieprz 4 pomidory listki bazylii 10 dag startego żółtego sera Sposób wykonania: Wątróbkę pokroić w kostkę a cebule posiekać i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem po czym wlać wino i…