Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Udka zapiekane

Składniki: 6 udek 5 łyżek majonezu 4 łyżki ketchupu przyprawa do kurczaka łyżka Vegety bułką tarta Sposób wykonania: Udka natrzeć Vegetą i odstawić na całą noc. Następnego dnia ułożyć udka na blasze i polać majonezem oraz ketchupem. Posypać jeszcze bułką tarta. Przykryć folią aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Pod konie pieczenia zdjąć folie aluminiowa…

Szaszłyki z mięsnymi kuleczkami

Składniki: 1 op. mielonego indyka 1 jajko 5 łyżek bułki tartej sól pieprz czosnek tłuszcz 2 czerwone papryki 3 cebule przyprawa do grilla Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Z powstałej masy uformować małe kuleczki, które obsmażyć na rozgrzanym…

Mięsne kuleczki do zup

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej natka pietruszki maggi Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka i dodać bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku maggi. Z powstałej masy formować kuleczki, które gotować we wrzątku około 5 minut.

Flaki na soku z kiszonej kapusty

Składniki: 1 kg oczyszczonych flaków 8 szklanek soku z kiszonej kapusty 2 duże cebule 2 łyżki mąki 4 łyżki smalcu 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 2 łyżki majeranku pieprz, sól do smaku Sposób przyrządzenia: Flaki umyć, włożyć do garnka, zalać wrząca wodą i obgotować. Odcedzić i ponownie obgotować, odcedzić, wystudzić i pokroić w…