Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z mięsnymi kuleczkami

Składniki:

  • 1 op. mielonego indyka
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • czosnek
  • tłuszcz
  • 2 czerwone papryki
  • 3 cebule
  • przyprawa do grilla

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną bułkę tartą.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, solą oraz pieprzem.
    Z powstałej masy uformować małe kuleczki, które obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    W między czasie papryki i cebulę pokroić na mniejsze kawałki i nabijać na patyczki do szaszłyków na zmianę z mięsnymi kulkami.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *