Składniki: 1 ½ kg wieprzowiny/ pokrojonej w kostkę/ ½ szklanki mąki 2 łyżki oleju 3 szklanki bulionu drobiowego 2 łyżeczki kminku 2 łyżeczki sosu sojowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 3 obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki szczypta posiekanej kolendry Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej i smażyć około 3 minut z każdej strony mięso uprzednio…
Kategoria: Mięsa
Żeberka
Wieprzowe żeberka z miodem
by Waldek Dolny • • 0 Comments
Cielęcina
Pieczeń cielęca z leśnymi grzybami
by Gosia Sztuka • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ kg cielęciny bez kości 3 cebule 5 dkg suszonych grzybów 10 dkg słoniny 1 szklanka śmietany 3 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka estragonu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, wrzucić do wrzątku na kilka minut osączyć, skropić sokiem z cytryny, natrzeć pieprzem i estragonem. Odstawić na…


-300x236.jpg)
.jpg)

